Over ons

CV-plus is een project van Roel Riemersma en zijn zoon Dennis. Vanuit persoonlijke interesse ontwikkelen zij dit product dat nu nog een prototype is.

Roel is gepensioneerd na een loopbaan in de machinebouw. Hij was jarenlang directielid van een bedrijf in deze sector. De laatste tien jaar van zijn werkzame leven zette hij zijn kennis en ervaring op dit gebied succesvol in als ondernemer.

Zijn zoon Dennis heeft natuurkunde gestudeerd, is werkzaam als data-analist en bovendien een kundig programmeur. De gezamenlijke interesse in elektronica en hun persoonlijke specialisaties worden nu ingezet voor de ontwikkeling van CV-plus.

Het idee om het water in de radiatoren elektrisch te verwarmen had Roel al langer, maar de realiteit was dat elektrisch verwarmen duurder was dan op gas. Die prijsverhouding is inmiddels aanzienlijk veranderd en wordt steeds gunstiger wanneer eigen stroom wordt opgewekt.

Toen Roel geregeld hoorde dat eigenaren van zonnepanelen meer energie produceerden dan ze zelf gebruikten, en straalkacheltjes aangeschaft werden om zo het teveel aan opgewekte stroom zelf te gebruiken, werd het interessant om hier iets anders voor te bedenken.

Aanvankelijk wilden Roel en Dennis cv-buizen verwarmen met een verwarmingslint, maar dat leverde te weinig vermogen op. Uiteindelijk werden elementen toegepast die in een bepaalde samenstelling 7200Watt leveren. CV-plus werd thuis eenvoudig getest met een tuinslang en doorontwikkeld toen de resultaten positief waren.

In het netwerk dat Roel als ondernemer opbouwde, waren meerdere relaties bereid mee te helpen CV-plus gestalte te geven.